lørdag 23. august 2008

In the process..

Denne uken, med regnværet og gradestokken som viser høst, har jeg frustrert meg over å bare ha én passende langbukse til 4 åringen. Jeg hadde derfor bestemt meg på å bruke helgen til å sy henne en bukse utfra et Ottobre-mønster.

Min egen sorte jeans fungerte som råmateriale; ikke noe offer i så måte, for modellen er for lengst ”utgått på dato” og har ligget flere år i skapet faktisk. Håper det blir bra selv om mønsterdelene ikke følger trådretningen 100%, for det var snaut om sømsmonn, så plassen måtte utnyttes til det fulle.


Både fordi jeg ønsket noen effekter på buksa, men kanskje mest fordi jeg ikke ville ha nok tekstil til alle deler, brukte jeg et annet tekstil til lommer. Synes det ble riktig stilig (men kom på litt i seneste laget at det kan bli spennende mtp vask med kombinasjonen sort bomull og hvit bomull-lin...)!

Har ergret meg grønn over alle nålene jeg til stadighet knekker, og i morgen må jeg ut å kjøpe nytt standard-sett med synåler til maskina. Tror det er 3.gang denne sommeren... Har nå sydd med jerseynåla på dette jeansstoffet, ettersom det var siste nål i pakken i kveld!

For å ta igjen effekten fra tekstil-bruddet på lommene, har jeg sydd med hvit kontrastsøm, og foret bena nederst med samme tekstilet. Her er et bilde av buksa vrengt før jeg har lagt opp fallen nederst.

De siste to bildene viser status quo i kveld...får legge meg nå, og ta igjen siste del (linningen) i morgen. Tenkte prøve å bruke original-linningen og knappen dersom det lar seg gjøre. Bildene viser altså buksa foran (med et oppbrettet ben, for å vise variasjonsmulighetene) og bak (hvor jeg har sydd på mottagerens "monogram" på lommene for "frihånd" ..med maskina da selvfølgelig..)!

4 kommentarer:

lise sa...

Knallstilig! Og utrolig smart måte å bruke en gammel dongeribukse på. Du er superflink!

LivM sa...

Den ble skikkelig tøff!

Janne sa...

Herregud så flink du er Therese. Den buksa, og jakken din i forrige innlegg, er helt utrolig flotte. Jakken må være noe av det flotteste du har laget tror jeg.....eller egentlig er det vanskelig å finne èn bestemt ting som er "finest" siden alt du lager er UTROLIG flott.

Farmors sa...

Å, hvor jeg kjenner meg igjen i mye av det du syr! Det er jo så tilfredsstillende å få så mye flott ut av "gamle" klær og stoffer! Jeg synes du er kjempeflink og så smart !
Men så har du jo "noen" å slekte på også da !!
Da mine gutter var små, langt tilbake i forrige århundre, sydde jeg masse til dem. Nå syr jeg bare litt til barnebarnet mitt(2 år).
Men fortsatt er det artig, har ny symaskin på ønskelisten jeg også.