søndag 3. januar 2010

Jeans ble pippikjole!


Rett før jul ryddet min tante opp i skapene sine, hvilket resulterte i en stor pose med mye klær til meg (ment for omsøm etc!). Jeg er særdeles glad i jeans tekstiler, så to nær sagt ubrukte bukser fikk raskt æren av å være første prosjekt nå når julestresset hadde lagt seg. Jeg hadde ikke nok tekstil til å gjøre hele kjolen av én farge/en bukse, så det ble altså en kombinasjon av to. Etter å ha sprettet opp div sømmer, ble det presset inn mønsterdeler for å klare å utnytte hver minste tekstilbit. På ryggen vises sømganger til lommer på buksa, men siden det ble nær sagt symmetrisk på begge sider av ryggen, ble det jo bare en artig detalj ?!! Det eneste som er beholdt originalt fra buksene, er baklommene, som bare er noe forminsket til å passe en liten jente. Pippi-merket har mottakeren selv valgt ut, så da matchet jeg kantbånd med tilsvarende farger. Bare flaks forresten, for dette var kantbånd jeg hadde liggende fra tidligere.

Tekstil: redesign av jeansbukser, symerke fra lokal forhandler
Mønster: Jeanskjole fra Ottobre Magasin nr 4 2008
Posted by Picasa

15 kommentarer:

sisselso sa...

Knalltøff!! Du er så flink altså! :-)

evall sa...

Så flott at du kunne bruke litt av det tøyet du fikk.Du er helt rå:)

LivM sa...

Dette ble virkelig supert! Smart med Pippi og matchende bånd!

MayM sa...

Den ble virkelig stilig. Du er kjempeflink.

Aileen`s strikkekrok sa...

Oi så tøff,skulle tru du var skikkelig dreven i gamet:)

od Andulky sa...

Wow, grymt snygg!! Gott nytt år!

hobbyvenn sa...

Så flink du er blitt! Denne kjolen er neimen ikke noe lett å sy, men du fikset det supert. Det blir nok em tøff jente i dette antrekket. Godt nytt år forresten.

Berit sa...

Hei!
Tenker frøkna blir fornøyd med denne. En Kjempefin (og personlig) kjole i redesign! Har tittet gjennom bloggen din - du er veldig flink til å sy.
Berit

Wenche/chawo sa...

Den ble kjempefin.

Gulltann og Pus sa...

Flink du er:-) Kjempefin!

Polkahjerte sa...

Så fin- og tøff! Annerledes og inspirerende.

lise sa...

Ultrastilig, og ekstra kult er det når det klaffer med gjenbruk!

Tanja sa...

Utrolig fin!

dillogdalla sa...

skal si du produserer!!!!Merker det er lenge siden jeg har vært innom bloggen din ja.........du er virkelig dyktig med søm!!!!!!!!veldig flotte julegaver du har lagd!!!!!!!!!!moro med redesign!!!!!

Muviduki sa...

KJempekul Therese. Den modellen er jo ikke bare sy i en fei heller. Kult altså! Du er flink:)

Det er jo grusomt å tenke på alle brukte bukser dom blir kastet når de kan bli sydd om til sånne fine kjoler! Brukte bukser har fått egne hyller i klesskapet mitt forresten:) Nå klarer jeg ikke å kaste noe.