søndag 11. oktober 2009

Hello Kitty selekjole!

Helene fikk for lenge siden velge seg en knapp da vi var innom en sybutikk, og denne Hello Kitty knappen har bare ligget og ventet på et egnet plagg. Dét ble til i helgen, i form av en selekjole fra mitt favoritt magasin; Ottobre Design Kids. Jeg ble utfordret litt i mønstere der, ettersom frontens fallstykke (der Hello Kitty knappen sitter!) skulle rynkes slik at avstanden mellom to avmerkinger i mønsteret ble 17cm. Så hva gjør man da, når man til tross for å ha fulgt mønsteret til punkt og prikke, alt har 17 cm før rynking???


(målte også i selve mønsteret, og der var det akkurat det samme!) Søkte litt på Ottobres nettsider, men det så ikke til å være et nevnt problem/- feil, så jeg valgte å rynke stykket 4-5 cm kortere.

Begynner å bli fornøyd med sømmen min nå også (for å skryte litt uhemmet). Synes sømmene er rette, jevne og fine. Vet de til tider blir litt ujevne (-under) fordi jeg må dra stoffet forbi ulike hindringer (som feks i opplegging av fall i møtet mellom to sømsmonn). Jeg vet jeg har et hjelpemiddel for å utjevne slike nivåforskjeller, men har ikke testet de enda....på tide?!

Ellers ser det ut til at knapper må stå på årets ønskeliste, for jeg må stadig ut å finne egnede knapper til plaggene jeg lager. Hadde vært fint med et lite lager... Vi får se om svigermor har noe i sitt syskrin til denne selekjolen i ettermiddag.. Helene vil nemlig ha den på barnehagen i morgen!!TEKSTIL:
Ull-miks fra et tidligere Stoff og Stil Januar salg, Hello Kitty knapp og silkebånd fra lokal syforhandler, sele-spenner fra utbrukt H&M selebukse
MØNSTER: Selekjole fra Ottobre Design nr 6-2008

12 kommentarer:

LivM sa...

Så morsomt det ble! Klart hun vil ha det i morgen. Men hvordan får du tid til dette med huset fullt av gjester da?

r e d l i n e sa...

Du er så flink og denne ble som vanlig kjempefin!

Hva slags duppedings er det du snakker om, forresten? Kjenner jeg ble skikkelig blånn her. *fnis*

Fit mum sa...

Vanskelig å forklare, men en liten "fot" som man legger mellom trykkfoten og tekstilet på ett vis (ja, har jo ikke prøvd dette, så jeg er ikke helt sikker på fremgangsmåten!). Hensikten er å løfte trykkfoten opp til samme nivå som tekstilet, når man har en brett el.l. som gjør tekstilet tykkere/høyere over et lite parti!

hobbyvenn sa...

Så masse tøft du har sydd i det siste. Spesielt denne selekjolen likte jeg godt. Og traktorskjorten var jo bare supertøff! Jammen er du blitt flink.

evall sa...

Sååååå supert Therese:)du er bare kjempeflink.Så fin Helene var i den:)Hun er jo så fotogen.Jeg er stolt over å være tante til en så flink og kreativ jente:)))

Lykke sa...

Knall flott!!

Muviduki sa...

Den linken til mønster cdene kan kanskje bli veldig nyttig når jeg nå snart skal bestemme meg for kjole til bryllupet. Smarte greier. Har akkurat vært på tlf med fam for å ta opp bestilling til jul, så nå er det bare og sy og atter sy.NB! Det er kunst og hantverks messe på Lillestrøm i helgen!

Rosetrend sa...

Stilig kjole! En morsom måte å bruke en spesiell utvalgt knapp på. Buksa til den bukseløse hadde et kjempefint stoff og så skikkelig deilig ut!

TIA sa...

Ååå så fantastisk fin kjole !!!!!!

Cecilie sa...

Brukte du ekstra sømmonn? Mulig derfor du fikk for lite stoff? Jeg synes det er vanskelig å lese svensk mønster, men Ottobre har jo så mye fint:) Denne ble som vanlig kjempefin!! Ttor jeg må komme meg i syinga igjen. Vært litt labert på den fronten i det siste, men så er det kun en uke igjen til termin med nr. 4, så du kan si jeg har nok å henge fingrene i :D

Hilsen Cecilie

frøken ij sa...

Stilig kjole :) Likte godt skjørtet og toppen under også, mye flott her inne siden sist :)

Rødtopp sa...

Skikkelig fin kjole du har sydd :). Synes det mønsteret er så stilig.
Som du kommenterte i bloggen min, så har jo jeg sydd samme kjole. ja, jeg synetes også rynkningen ble litt rar og fikk den ikke helt til slik den så ut på bildet. Mulig det var noe feil med mønsteret. Synes allikevel den ble helt brukandes :).