søndag 4. oktober 2009

Fin i barnehagen også!

Jeg synes det er kjekt å kle barna litt fint selv i barnehagen, og prøver å bruke bla kjoler og skjørt på "storesøster" så ofte som mulig (..også liker hun å gå i slikt også da!). I helgen har jeg brukt tiden på å lage et sett til barnehagebruk, med utgangspunkt i en skjørt modell jeg har sydd tidligere. Jeg er ikke helt ferdig enda, da planen er å sy en grå pologenser med høy hals til å ha sammen dette settet...det blir vel startet på i morgen kveld tenker jeg!
Tekstilet til dette skjørtet har jeg hatt liggende over ett halvt år, delvis fordi jeg har lurt på hva jeg skal bruke det til, delvis fordi jeg var usikker på om jeg likte det. Tok sjansen nå, og er veldig fornøyd!
Raglanblusen var raskt gjort å sy, og ville nok normalt vært unnagjort på en times tid dersom jeg hadde sluppet unna knotingen med søm av den stramme erme-avslutningen. Mener å ha sett symaskiner med løsninger for slike smale sylindere (som ermekanten blir når det skal festes til ermet!) som skal sys?!
Vel; skjørtet er av en modell jeg liker godt, både pga fasongen og pga detaljene (som feks baklommene!). Jeg har også festet til et lite smykke som pynt på framsiden :)

Blusen er vel så og si "redesign" ettersom det er sydd i av et barnelaken i kreppbomull som vi har vokst fra! Jeg er ikke så god på applikasjoner (har vel egentlig ikke prøvd så mye heller), så jeg valget å trykke på litt dekór i stedet (mønsteret er egentlig med en flott applikasjon!). Teksten har jeg hatt i hodet lenge, og bare måtte trykke det med - det ble nederst på ryggen!

TEKSTIL: skjørtet er i ullmiks; utsalgsvare fra SGS, blusen er i krepp-bomull (barnelaken)
MØNSTER: Skjørt og bluse fra Ottobre Design nr 4 2008

5 kommentarer:

manja sa...

så flott barnehageantrekk, det er gøy at de små vil pynte seg litt :)
hilsen trollungen

LivM sa...

Jeg skjønner ikke hvordan du får tid til alt! Flott sett du har laget så Helene blir nok stolt nå når hun skal i barnehagen på mandag!

Muviduki sa...

Heisann! Godt å se at du får litt sytid innimellom. Gjennomført og flott antrekk! Her er det sying resten av kvelden:)

od Andulky sa...

Superfint!

r e d l i n e sa...

Veldig fint skjørt og flott bluse!