mandag 5. oktober 2009

Free like me

Her er en lykkelig jente i fullført antrekk, hjemme etter dagens barnehage (derav de kledelige, røde matflekkene...!). Pologenseren, som er redesign etter farens tidligere genser, ble noe annerledes enn planlagt, da polo-halsen viste seg å være for vanskelig å få til (-og flere forsøk var umulig uten tilstrekkelig tekstil å ta av..). Etter å ha gitt opp høy hals, prøvde jeg en vanlig rund hals, men den ble bare slapp og vid, og la seg som en "tunge" ut i hals-åpningen. Løsningen ble til slutt en strikk i halsen, som rynket den sammen... (jaja, bedre lykke neste gang..).

Lo litt da jeg skulle prøve å forklare henne hva teksten betydde på en enkel måte. Å forklare at barn har en frihet og uavhengighet, blottet for tanker om konsekvenser eller "jante-lov"- tenkning, som voksne har "tapt"... Det ble noe så enkelt som; "ingen kan bestemme over deg, for det er bare du som kan bestemme hva du vil og ikke vil, eller kan eller ikke kan!" Dette har visst festet seg, for i dag fortalte hun etter barnehagen at et barn hadde nektet henne å gå inn døren etter uteøkten."Mhm" svarte jeg; "men det har jo ikke han lov å bestemme!"
-Nei, og da kan jeg bare vise han dette! Sier hun fornøyd og snur ryggen til meg, mens hun peker på teksten der....

7 kommentarer:

LivM sa...

Skikkelig liten friskus det der! Flott jente i antrekket sitt!

Beata sa...

Fina kläder!

dillogdalla sa...

så fin hun ble!!passet perfekt!!

r e d l i n e sa...

Herlig!

lise sa...

Flott antrekk! Du er flink med redesign, og det skal jeg også bli en gang i tiden. Om litt lenge, sikkert. ;-)

od Andulky sa...

Wow, så fin hon är i sin nya dress!!

evall sa...

Ååååå så flotte klær.Ja, jeg sier det igjen hun er heldig som har en sånn mor.Kjempefin jente og ikke minst kommentarer.