lørdag 27. juni 2009

Skjorte tunika

Har i løpet av uken brukt noen timer nå og da på å sy sammen en skjorte-tunika til Helene. Det startet med en idé fra et motehefte for barn, og ble litt til mens jeg sydde. Jeg tok utgangspunkt i et mønster fra Ottobre magasin, for å være sikker på at jeg fikk god fasong i hals og ermer, samt at jeg fikk veiledning i å sy knappekanten i halsen!
Tekstilet er et av Helenes fravokste sengesett, og jeans-detaljene er fra en av hennes tidligere jeans. Godt gjenbruk ;o)

Det er en liten lomme foran på venstre bryst, samt en knapperad i halsen. Nede på høyre side foran, har jeg sydd en liten detaljbit av jeanstekstilet. I 3/4 ermene er det strikk i avslutningen, og jeg har brukt jeans tekstilet til å sy ermekanten med. Bak har jeg sydd på merket mitt i nakken over en liten jeans lapp.
Jeg prøvde kjole-tunikaen da jeg var sånn "nesten ferdig", og fant ut at meg måtte legge til litt bredde. Det er jo et bomullstekstil uten stretch, så den ble litt trang. Det endte derfor med at jeg spratt opp det meste av sidesømmen, og la til et trekantet stykke mellom for- og bakstykket for å utvide bredden.

5 kommentarer:

HanneLT sa...

Så fin den var!

LivM sa...

Den ble super. Men så var det dette med å ta mål først da!!

Muviduki sa...

Den var søt, også gjenbruk Therese, bra!

Kort og Søm sa...

Kjempe søt!! :o)

anna sa...

Jättesöt!