torsdag 4. juni 2009

Singlet til liten herremann


Jeg hadde bursdag i april (forresten liksom..), og da var det et par overraskelser som gleder en liten skredderinne. Av svigermor fikk jeg bla en liten gave med ulike syartikler (målbåndsnelle, div knappe- og synåler og skredderpenn - hvilket var kjempe praktisk sammenlignet med det tradisjonelle krittet!), og av søsteren min fikk jeg skjærebrett og kniv. Jeg prøvde sistenevnte ut i går og var kjempe begeistret ved første forsøk; anbefales!!

I går skulle jeg avslutte en singlet til mannen i huset, men da bare erme-kantebåndene gjensto, gav jeg opp. Tekstilet er stretchy, og egentlig deilig florlett, men mister fassongen veldig lett. Og det falt ikke i god smak hos en som liker å dra litt i plaggene sine...Prøvde å forklare at ikke alle plagg skal dras i, men det nådde ikke helt frem (*fnise*). Så nok en gang må jeg gi opp et sømprosjekt til han. Men om noen har tips om hvordan man syr kanter på slikt tekstile, uten at kanten strekker seg ut og blir bølgete, så mottas det med takk (for det skjedde nemlig med nedre oppleggs-kanten!).

I stedet skjærte jeg altså ut deler til en singlet (gratis mønstervare som kan lastes ned hos ottobre design) til minstemann i huset (nylig 2 år). Den ble ferdig på null komma niks, og nå venter vi bare på sommervarmen ;o)
Fikse ikke helt kantbånd søm enda, så sømmen på kantbåndenes forside synes godt på baksiden av tekstilet... Jeg finner nok ut av det en dag... Heldigvis synes jo ikke slikt når plagget er i bruk!

Tekstil: Stretch jersey fra Stoff og stil
Mønster: gratis mønster fra ottobre design

7 kommentarer:

LivM sa...

Øvelse gjør mester vet du! Henrik blir nok fin i den, så vi får bare håpe at varmen kommer tilbake snart!

hobbyvenn sa...

Irriterende når ting ikke blir som en vil, men så får jo minstemann gleden av stoffet da...

Muviduki sa...

Har ikke så mange tips, annet enn at en overlock maskin visst nok skal mestre slike oppgaver bedre enn en del symaskiner. Jeg har jo begge deler, men har ikke sydd så mye strech i det siste. Det må nok til, for garderoben til gutta trenger en boost!

Muviduki sa...

For å svare på spm ditt om vognposen, så er ikke denne med for eller med plass til dyne, men jeg tenker på at jeg skal prøve det neste gang. Skal sette meg ned ved tegnebrettet og pønske ut en kombipose, og lage en prototype til minstemann. Ut å lete etter rimelige dyner!

lise sa...

Resultatet ble i alle fall bra! Og gratulerer med overstått..!

Madelene sa...

Tack! :0) Jag köper velouren från Stoff och Stil.

dillogdalla sa...

så koselig at du stakk innom bloggen min da!!!!Jeg kan ikke annet ennå skryte tilbake til deg!!!!Du lager masse fint og produserer så det ryker av maskinen ser det ut til!!!!!!!!!!legger deg til lista mi også!!!kikker snart innom igjen!!!!