mandag 23. mars 2009

Undertøy til spreke jenter

Jeg satt her i går kveld og tenkte jeg "bare måtte" omsette det nye tekstilet i undertøysmønsteret som jeg bestilte fra Stoff og Stil, før jeg tok til med frakk-delene jeg har klippet ut. Det ble med undertøyssettet. Det tok tid. Denne gangen klippet og sydde jeg nøyaktig etter veiledningen, men endte likevel opp med et for kort kantbånd til halsutringningen. Da hadde jeg sydd det godt fast i stretchtekstilet alt, så å sprette opp var uaktuelt! Det ble lapping, og det i seg selv var et himla krongle arbeide. Dessuten irriterte jeg meg over at kantbåndene sannsynligvis burde være i stretch eller strikk (jeg valgte en rest fra en vanlig bomuls t-shirt), for kantene endte med å være litt "bølgete" framfor å føye seg tett med huden til mottakeren. Det kan også skyldes at str er ett år mer enn mottakeren, men jeg tror likevel en sånn stretch-blonde som ofte brukes på kjøpe-undertøy hadde vært best. HVOR FÅR MAN TAK I DET??? Anyone??? Kantbåndsøm suger by-the-way...og jeg har vel også sett det som et gjennomgående problem på flere søm-blogger her omkring..

Mottakeren var superfornøyd da; "så mykt og deilig"

Tekstil: Rød-hvit jersey fra Stoff og stil
Mønster: Undertøy fra Stoff og Stil (jentetruse og guttetrøye)

7 kommentarer:

LivM sa...

Så tøff du ble da Helene. Flott undertøy.

Lillis sa...

Så flott undertøyet ble!!!

hobbyvenn sa...

Tøft undertøysett. Elastisk blondestrikk kan du bestille hos Stoff og Stil. De har sort og hvit i to bredder mener jeg å huske. Ellers så bruker jeg å skjære ut bånd av elastiske stoffer til kanter (tynne ribbestoffer), og det fungerer helt fint.

Anonym sa...

Herlig undertøy, herlig unge :))

Lykke sa...

Herlig undertøy i herlig stoff på en herlig jente <3

Muviduki sa...

å ja, kjent problem det med kantebånd. Driver med en strech velour bukse med seler, og det har blitt liggende i uferdig bunken en stund. Settet ser veldig fint ut på bildet, tross utfordringer undervegs!
Bildene jeg lager på bloggen kan du lett gjøre selv med bildeprogrammet picasa. Gratis å laste ned!

Madelene sa...

Kikar in :0) Mycket fint du sytt!