søndag 15. mars 2009

Frakk i tusen deler

Jeg mottok bestillingen min fra Stoff og Stil for få dager siden, og etter en lang undervisningshelg (jobb!), sitter jeg her hjemme søndag kveld foran tv (tippeliga start!) og klipper... Jeg har jo nevnt at jeg planlegger å sy en frakk til Helene til 17.mai som skal matche skjørtet hun har fått sydd av et rosa Jysk-metervaretekstil. For to år siden kjøpte jeg nemlig en frakk på H&M til samme anledning, og var frustrert over å ikke finne en slik type jakke i fjor; vanlig jakke til 17.mai er liksom ikke fint! Så i år er jeg bedre føre var ;)
Det blir nok bare klipping i dag.... For er det noe jeg er litt småfrustrert og irritert over når det gjelder mønstre fra Stoff og Stil, så er det manglende nummerering av mønsterdelene... Så her ser dere puslespillet mitt lagt utover gulvet (med tekstilet i øvre venstre kant!). Først må jeg identifisere delene utfra hva som ligner tegningene på mønsterveiledningen, så kan jeg nåle fast og klippe ut! (en annen ting jeg irriterer meg over mht mønstre fra S&S, er at de bare kommer i den str du har bestilt; jeg kan feks nå ikke bruke mønsteret til undertøyet jeg også bestilte til Helene, til å sy matchende undertøy til lillebror!)

Legger ved et bilde av frakk-modellen jeg tenker sy; men for dere som har mottatt Stoff&Stil's nyeste motekatalog, så er den også illustrert ferdig sydd på ett par av modellene der!

6 kommentarer:

Muviduki sa...

Denne frakken har jeg sett på i katalogen, og den er kjempefin. Jeg har jo ingen jenter å sy til her hjemme, men ser jo på alle delene som må klippes at det kanskje er like greit;) Lykke til!!

LivM sa...

Håper du husker å sette et merke øverst på hver del, ellers så er det fortgjort å snu dem feil vei. Lykke til, for her har du virkelig et stort prosjekt på gang. Men dette klarer du fint!

hobbyvenn sa...

Litt av et puslespill. men morro når det er ferdig. Jeg har ryddet frem arbeidsbordet mitt i dag, så nå er det håp om noen sy-prosjekter igjen.. Minstemann er veldig ivrig etter å få flere "hoppe-inni-bukser" (bukser med strikk i livet). Lykke til med kåpen, den blir nok flott.

Cecilie sa...

Hei Therese

Jeg bruker mye mønstrene fra Burda, disse får du i flere str og er ellers greie på nr av delene og lignende.

Lykke til med frakken, det blir sikkert kjempe-fint!!

Hilsen Cecilie

mirmir sa...

ah! Alle de unummererte delene!
Ønsker deg lykke til.
Vet nå at jeg skal vurdere nøye evt mønstre før jeg bestiller fra S&S.
Mitt tips vil være at de nummererer de detterhvert som du finner ut av det... (så har du det til en annen gang om du skulle trenge det ;)

Libe sa...

Ja jösses så många delar :-D känner igen det precis ! Men den blev väldigt fin när den blev klar. Jag önskar dig en trevlig påskhelg / Elisabeth