mandag 8. desember 2008

Tilda hilser velkommen!

Så har jeg endelig litt tid til søm igjen, ettersom arbeidsmengden begynner å avta nå fram mot jul. Jeg brukte to dager av helgen til å sy denne over 80cm lange Tilda engelen. Jeg har gledet meg til å lage en slik, til å stå ved inngangsdøren vår, for å hilse god jul og velkommen!
Det var jammen et langtekkelig arbeid med å fylle den da delene var sydd, og utover søndagskvelden ble jeg nok en gang minnet om hvor elendig jeg er til å gjøre håndsøm (amer, ben og vinger må jo monteres for hånd). Føler meg kanskje en anelse mettet på slikt arbeid for en liten stund, men lysten til å lage barneklær er desto større. Dog må jeg vel innom litt mer julepynt søm, for jeg trenger noen hjerter og andre figurer for å få det julehuset jeg ønsker meg.

Hadde tenkt at engelen skulle stå utenfor altså, men har foreløpig ikke støtte-stang til den (brukte stangen på et hånd-flagg for bildets skyld), og dessuten en liten praktisk ting (sånn siden det regner i dag); hvordan vil den se ut etter en eller to desember måneder utendørs??? Tenkte å impregnere den, men det holder nok ikke. Er litt usikker på hvor jeg vil plassere den, jeg...
Helene holder engelen for å gi dere en anelse om størrelsen på den (-egentlig var grunnen at hun så gjerne ville avbildes sammen den da...)

Mønster; Stor Tilda engel fra boken "Tildas Julehus"
Tekstil; rød bomullsjacquard , hvit bomullsjacquard og brun stretchtekstil fra stoff og stil, rød sateng/silkefór og blondetekstil fra SGS opphørsutsalg, paljettbånd og pynteeple fra eget lager, brunt ullgarn fra Europris, stråkrans fra tidligere Panduro-engle pakke.

6 kommentarer:

sisselso sa...

Åååå! det var TO kjempefine engler da! Hadde aldri verden satt den ute, selv om det så veeeeldig fint ut da! En ting er værforholdene, men tenk om noen rett og slett "adopterer" den....hmm du kan jo "slenge" den ut når du venter besøk....;)

LivM sa...

Enig med sisselso, du kan ikke sette den ut. La den stå rett innfor døra, du har jo så stor hall! Venter dere gjester så kan du sette den ut. Super var den, du er kjempeflink!

lise sa...

Kjempekul - og litt av et arbeid! Hun bør vel få det meste få bo inne, tror jeg.

Eva sa...

Therese,så fin den var.Du må sette den inn om kvelden,hun kan jo ikke stå ute,det er alt for kaldt,vent til våren.Kjempefin.Tar du bestillinger?

Kort og Søm sa...

Oj, så stor!! Kjempe fin, du må ikke sette den ute. Da tror jeg den går i stykker, men hva med inne i gangen??
Ha en fin søndag :o)

PAPPILOTTA sa...

Dette er helt i min gate vettu :) vet alt om arbeidet bak dokker ja! Den ble kjempefin!
Bruk grunnmønsteret, lag andre klær (det kan du jo fra før!) lag en sommerdokke, en til Halloween osv...