mandag 15. desember 2008

Doggie style...

Hehe, sene kveldstimer har igjen ført til skapelsen av et plagg!
Jeg har gledet meg til å sette i gang med barneklær igjen, og nå som julen nærmer seg er tiden endelig tilgjengelig for meg (!) til slikt. Dette tekstilet kjøpte jeg på Stoff og Stil sin utsalgsbutikk i Drammen, da jeg besøkte ei venninne av meg som bor i nærheten.
Tok utgangspunkt i en genser oppskrift fra Ottobre Design nr 6 2008, og ser at den ble kanskje litt stor for lillemann...men da har han noe å vokse i! Gjorde den litt ekstra lang, slik at den kan dyttes ned i strømpebuksa og brukes i stedet for body. Må ikke bli bar på ryggen nå i vinterkulden vet du!
Ønsket egentlig å lage en applikert stjerne på magen i det grønnstripete tekstilet, men det var vanskelig å applikere to stretch jerseytekstiler over hverandre, så jeg gav opp. I stedet lagde jeg en brystlomme hvor jeg applikerte en hund fra grunntekstilet ved hjelp av dobbeltsidig vlieselin. Det var først da at jeg kom på at jeg kunne brukt dette vliselinet til stjerna jeg ønsket...*dust*
I løpet av kvelden ble jeg minnet om hvor lite glad jeg er i å sy i stretch.... Lagde forresten også et pannebånd ved hjelp av Ohelenes SUPRE beskrivelse (TAKK!), slik at han som sparer til lange, ville krøller kan holde luggen vekke fra øynene ;)

Tekstil: Bomulsjersey fra Stoff og Stil, Stripet stretch fra MG-tyger (beskrevet tidligere)
Mønster: Ottobre Design nr 6 2008

6 kommentarer:

Marita sa...

Så fint stoff - helt perfekt som genser. Nydelig! Pannebåndet til var jo prikken over.. Flink du er:)

Marita sa...

Brukte du forresten vlisofix da du prøvde å applikere? Har ikke selv prøvd å applikere jersey på jersey, så vet ikke hvor vidt det er gjennomførbart. ;) Men vlisofix bruker jeg alltid på bomull og applikasjon.

Janne sa...

Ble kjempefint jo...dette må du ha gjort i går kveld etter at vi reiste. Du er jammen meg effektiv berta.

vi hadde en kjempefin helg hos dere, og ungene storkoste seg som vanlig.

Stor advents- og juleklem fra Janne panne.

LivM sa...

Flott genser!

Lena Johannesen sa...

Herregud saa flink du er da!!!! Kanskje en ny jobb for deg i sikte? :) Skikkelig koselig naar man har laget det selv.....
Go Jul til deg og dine....kos deg med kaffin og kakene ;)

Lena
www.lenajohannesen.com

Eva sa...

Ja,jeg sier det gang på gang.Du er bare helt utrolig.Skjønner hvor du har det fra. Eplet faller ikke langt fra stammen.Begge dine foreldre er veldig kreative.Flink er du Therese.