tirsdag 7. april 2009

Rosa fleece kjole

Jeg var innom en stor (innvandrer-) tekstil butikk på Grønland da jeg var i Oslo for to dager siden. Der fant jeg endelig et passende rosa fór-tekstil til jakka som jeg har halvferdig til Helene (4,5 år). Der fant jeg uendelig mye annet fristende også, så gudskjelov for at jeg hadde parkert "ulovlig" og måtte skyndte meg...
Men jeg fikk med meg et nydelig fleecetekstil i rosa med innsydde sølv-prikker og med en anelse stretch i seg. I kveld har dette tekstilet blitt omsatt til en liten tunika-kjole med matchende hårbånd. Helene skal på kino med pappa i morgen, så da passer det bra med nytt antrekk. Hovedpersonen selv var helt forelsket i tekstilet, så det blir spennende å se reaksjonen når hun står opp i morgen og endelig får se kjolen!
Jeg sydde etter mønster i boken "Blødt barnetøy" og satte litt sammen av flere mønstre fra denne. Ermer og V-hals, frynsebånd nederst og litt pynt i halsen var blant de tingene jeg la til i mønsteret! Har lagt ved bilder som viser settet komplett, detaljer i sømmen og i tekstilet, samt avslutningen i kjolens nederkant. Jeg fikk nemlig endelig bruk for sølv-tråden jeg har kjøpt inn for lenge siden (....men den var noe herk å sy med). Jeg lagde forsterkende sømmer i ermer og skuldre med pyntesøm i denne sølvtråden, samt at jeg brukte denne til å kaste over kanten i halsen, nederst på falden og ytterst i ermeåpningen!

9 kommentarer:

LivM sa...

Den ble super. Nydelige detaljer. Da blir det ei fin jente som går på kino i dag!

Janne sa...

Så fin kjole altså. Tenker Helene ble fornøyd da ja!

hobbyvenn sa...

Wow, så flott. Imponerende så flink du er blitt å sy! God påske.

LivM sa...

Så fin du ble Helene! Klar til å gå på kino med pappa!

lise sa...

Kanonflott, og herlig stoff!

Gurimalla! sa...

Så nydelig!

Muviduki sa...

Det var en søt jente! Kjempefin avslutning nederst.

frøken ij sa...

Så søøt! Både jenta og kjolen. Hun er heldig som har en mor som syr så mye fint til henne :)

mojo sa...

Noe så bedårende!