søndag 19. april 2009

Frakken endelig ferdig!


Jeg har holdt på lenge nå... Og er endelig ferdig!
Det var IKKE stoff og stil som hadde sendt meg feil i mønsteret, slik jeg antydet i et tidligere innlegg. De var snarer VELDIG hyggelige med å svare på min litt krasse mail, og hjelpe meg til å finne ut av feilen. Jeg hadde brukt alle de korteste delene til fór, og ikke notert meg at rygg-stykket var til forveksling lik belegget til framstykket... Ettersom jeg ville spare meg turen inn til Oslo for å få tak i mer fór tekstil etter bommerten min, lagde jeg ryggstykket i originaltekstilet; noe jeg synes selv ble veldig bra!!

Men - som min mamma prøvde fortvilet å fortelle meg; det LØNNER seg å ta litt mål før man begynner å sy. Jeg som trodde jeg lagde en jakke til å bruke i to år framover (jenta fyller 5 år til høsten, og mønsteret er str 6 år!) sitter nå med en jakke som er så smal at jeg ikke får lukket den!
Aner ikke hva jeg skal gjøre, for ellers sitter en som et skudd. Har prøvd å ta ut sømmonnene der det går, men det er ikke mer enn til å legge kantene i front mot hverandre. Jeg får evnt sette på hekter så den kan "samles sammen" i fronten, men mtp at jeg ønsket å bruke denne til 17.mai, aner jeg en noe kald dag for ei lita tulle... *sukk*

8 kommentarer:

MadeByElise sa...

Utrolig flott jakke!!

Synd den ble for liten :(

Linda sa...

Vilken snygg jacka o vilket otroligt jobb du lagt ner. Jättesnygg!!!

Heilt spesiell sa...

Fytti så flink du har vært!Kjipt at den ble for liten:(

Janne sa...

Skulle gjerne hatt den jakken i MIN størrelse til 17. mai jeg da ;)

Ingrid sa...

Åh, så typisk at jakken ble litt liten. Den var virkelig fin og du har lagt ned så mye arbeid! Bra gjort! :)

hobbyvenn sa...

Utrolig flott kåpe! Forstår godt at du blir oppgitt når det blir for smal.. Har også gjort det ja... Dersom du er glad i å sy knapphull kan du evt sy en knappestolpe til å knappe inni på begge sider. Jeg holder på å sy Familiedrakten vår, og der har jeg sydd det på vestene til guttene. Veldig fin effekt om du bruker et konstraststoff evt. Legger inn bilder i morgen, så da kan du ta en titt på bloggen min.

hobbyvenn sa...

Ps, husk å bruke vliselin på belegget så det ikke blir "lefsete". Og det kan være lurt å lage knapphullene litt kortere på den siden de ikke skal knappes av, slik at de holder seg på plass hele tiden... Lykke til!

frøken ij sa...

Flott jakke på ei herlig jente :)