søndag 5. oktober 2008

Selebukse str 86

Har benyttet et lite pusterom i travel arbeidstid til å sy litt igjen (rekreasjon kalles det!). Tok for meg et av de mange fine mønstrene i Ottobre magasinene mine, og lagde nå en selebukse til minsten, ettersom den tidligere innkjøpte selebuksa begynner å bli kort i skrittet/overdelen nå.
Tok utgangspunkt i et tekstil som opprinnelig var innkjøpt til skjorter, men ved å fóre det med tekstil fra en ubrukt bomulls-t-skjorte, ble det toppers!

Det ble litt utfordringer undervegs, spesielt når jeg skulle lage "pynte" gylfen. Lurte litt på hvordan den skulle sys sammen, men skjønte etterhvert at de måtte legges over hverandre, sys sammen som en fortsettelse fra skrittbuen underfra, og siden brettes til riktig leie. Da ble det seende ut som en riktig gylf til slutt!


Satte på en "dekor-hempe", og i mangel av skikkelig snekkerbukse-spenner, lagde jeg bare knappehull og to knappe-alternativer på hver skulderrem (så remmene kan forlenges etterhvert som han vokser). Strikkene i anklene ble ikke stramme nok så de må jeg sprette opp og stramme litt mer inn (hater sånn rette-opp arbeide...*grmpfh*). Lurer på om jeg ikke også skal male på en bil på front-bryst lomma, eller om det blir for mye???

Har kjøpt inn tekstil til å sy nytt trekk til vognposen som brukes i barnehagen. Det får bli ved neste anledning..hvilket kan bli en stund til, ettersom neste helg er arbeidshelg for meg!Mønster: Selebukse s 3. fra Ottobre design nr 1 2007
Tekstil: blå-hvitt stripet bomullstekstil fra Stoff og Stil utsalgsbutikk Drammen, og hvit bomulls-t-skjorte til foring.
Effekter: koksgrå knapper med hvite pregede blomster (Stoff og stil), metall hempe (Panduro)

EDIT: det ble bil-trykk både foran og bak til slutt da..

4 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Kjempe fin!!

LivM sa...

Buksa ble super den og jeg synes godt det kan være en liten bil på den!

sjeroks sa...

Skikkelig fin bukse. Å skjørtet under også nydelig:D Du er kjempe flink

trulte sa...

Så mye fint du har sydd i det siste. Du er kjempeflink