lørdag 18. oktober 2008

Alt for sen natt ... i kaos

Satte meg som mål å sy en vognpose til minstemann til bruk i barnehagen om dagen. Har gjort det en gang tidligere (da rosa...), og skulle nå klok av erfaring unngå en del knot... HA! Gjorde vel akkurat de samme "blemmene", og mens man tror man nærmer seg slutten skjer enten én av to ting (denne gangen begge ting): undertråden tar slutt (-og det oppdager man sånn ca litt lenge etterpå..) og/eller nåla knekker. Når nåla attpåtil forsvinner ned i spolehuset, og man prøver å støvsuge den opp igjen...hvilket resulterer i at selve spolen forsvinner i støvsugeren (yes, en spole mindre -jeg som forgjeves har sett etter flere i butikkene..), da lurer man på om man skal ta hintet fra klokka som er i ferd med å passere kl 02.00 på natta...

Vel, vel. Det hele ble ferdig til slutt, selv om det ble en del løsninger jeg ikke ønsker å vise i detalj. Den blir uansett god og varm for minstemann å sove i da! Håper bare den holder en stund, for det viste seg at fleecepleddet som er innerfór var litt dårlig kvalitet. Lett å "dra i stykker", så jeg ser for meg at den lett kan bli gjennomslitt der belastningen er størst. Dessuten kommenterte mannen min det praktiske valget av HVITT yttertrekk...akkurat dét tenkte jo ikke jeg på, da jeg falt for de søte bilene da. Hehe... HOVEDPERSONEN selv var fornøyd da; utbrøt "Se-Se!" da han fikk se den i vogna (hvilket er det eneste han sier om dagen også...)

Posen er sydd av en voksen-dyne fra Jysk (kr 99,-), fleecepledd fra Meny (kr 50,-) og bomullstekstil fra SGS-utsalget (kr 75,- for 2,5 meter) og ble betydelig rimeligere enn de nye voksiposene til over 1400,- da!!

Legger ved et par bilder fra i dag morges, da minsten endelig fikk prøve buksa si (den har ligget en stund i påvente av justering i ankelstrikken, samt herding av bil-trykkene...!)

6 kommentarer:

LivM sa...

Flott pose du har laget! Og Henrik var jo fin i ny bukse!

Mamma

lise sa...

Flott pose! Det er kjekt å kunne sy selv, akkurat når det gjelder poser er det en del å spare også.

Skjønn gutt i fin bukse!

Kort og Søm sa...

Uff da, hørtes ut som en stri tørn ut i de små timer.. Men resultatet er da bra ut!
Skjønner at pose med biler falt i smak hos han som skal ha den :o)

Ha en fin kveld!

Eva sa...

Hei igjen! Måtte le for meg selv da jeg leste kommentarene dine.Men for er resultat,ja jeg gir meg enda over. kjempeflink er du.og de heldige ungene som har en så flink og kreativ mor.Stolt tante

Farmors sa...

Har en viss følelse av at du har havnet på feil hylle i livet - du skulle vært designer - spør du meg, men det er det ingen som gjør.
Spennende er det i hverfall å se alt du tryller frem! Så flott pose da! Her i gården holder jeg på å sy skinnposer, de blir langt fra billige, men det er mosomt.

Cecilie sa...

Hei

Du er veldig flink, synes jeg. Både posen og buksa er kjempefine!

Veldig forseg gjort bukse! Jeg har tenkt mange ganger at jeg skal sy til ungene, og det har blitt noe, men føler at det tar så lang tid... Og i disse tider meg klær så billige svarer det seg vel ikke. Annet enn at en får gleden av å se ungene i noe en har laget selv så klart, og så kan en jo lage noe som ingen andre har også!

Mitt neste prosjekt blir å lage kjoler til ungene i fleese stoff som de kan bruke på vinteren. Spesielt de to minste elsker jo kjoler, og hva er da bedre enn det?!

Hilsen Cecilie