lørdag 23. mai 2009

Sommersett til gutt; vest og 3/4 bukse!

Så er jeg endelig tilbake!!
Ja, til symaskina altså - for jeg har vært fult opptatt med annet her hjemme i mens!
Det ble 17.mai i strålende solvær, hvilket jeg også sjanset på... For den omtalte jakken (se innlegg nedenfor!) var jo for smal til å lukkes, og tross supert innspill på hvordan jeg kunne løse problemet fra Hobbyvenn, valgte jeg å la det stå til... Jakken er egentlig kjempe fin som sånn "ha-på-seg-uten-å-kneppe-igjen", så det ble med det..

I mens har jeg faktisk prøvd å sy meg en jeans-catsuit selv, utfra en overdel på en jeanskjole jeg har, samt et buksemønster. Må altså sette de sammen, og det er ikke bare-bare...skal jo sitte tight og ha fine linjer gjennom midje og rygg.. Og det er nok dette som har tatt sømgleden fra meg (som hver gang jeg prøver å sy noe til meg selv egentlig. Må slutte med det tror jeg. Holde meg til små barnetekstiler!!). Samtidig har jeg litt dårlig samvittighet for å sitte over symaskinen hver kveld, mens mannen lurer på om han er blitt singel igjen.. Må finne tid og balanse til alt. Har likevel slåss meg til tid med symaskina, og gjort ferdig dette sommerantrekket til lillegutt (som fyller 2 år til pinsen!). Tekstilet er i deilig bomulls lin-etterligning, buksen er 3/4 lang og vesten litt type kort. Blir nok stilig gutt i sommervarmen det her ;o)

Tekstil: salgsvare fra Stoff og Stil (2007/2008)
Mønster: Ottobre Design, nr 3 2006; bukse og vest

7 kommentarer:

LivM sa...

Så tøff den ble. Gleder meg til lørdag og til å se settet på ham!

Heilt spesiell sa...

Knallflott sett!!

Janne sa...

Så flott den var Therese. Flikesen!

Anonym sa...

Hei. Jeg har et litt annerledes spørsmål. Kan du gi meg et krasj-kurs i sying? I mine yngre dager laga jeg mye av klærne mine selv, og var ganske kreativ, men nå er det meste glemt. For å ta en kjapp oppsummering, så er jeg styrkeløfter og har nå nådd det punktet at kroppen har forandret seg såpass at klær ikke er så enkelt lenger. Dvs det største problemet er feminine overdeler. Jeg har smal midje, men de siste årene har skuldre og rygg vokst såpass at hvis klær skal passe der så ser de ut som en sekk i midjen. Jeg vil jo gjerne vise figuren min (som jeg syns er veldig fin, hehe...), det er bare det at den ikke passer sammen med butikkenes mønster.

Det jeg lurer på er i korte trekk:

- hva slags symaskin anbefaler du? Den jeg har skal kastes, for den var billig og dårlig
- hvor finner du mønster?
- hvordan tilpasser du mønsterene til en kropp som kanskje ikke er akkurat som mønsteridealet?
- hvor kjøper du stoff?

Hvis du orker svare på alt dette: tusen takk :)

Muviduki sa...

Hei Therese!Du har ikke mistet teften selv om du har hatt en liten "pause", og kranglet med voksenklærne dine. Kjempefint guttesett. Ganske travelt her også, så det blir altfor lite sying. huff og huff

Fit mum sa...

Svar til "Anonym":
jeg er nok ikke rette til slike type kurs, ettersom jeg er rimelig nybegynner selv!
Jeg vil derimot anbefale www.sykroken.net som er et forum med mange drevne folk; her er det hjelp å få!

Jeg syr klær til meg selv utfra mønster som jeg finner i søm-blader etc. Som regel går det bra, men man har jo da mulighet til å gjøre individuelle justeringer for å få det til å sitte bedre!

TIA sa...

Så utrolig flott sett !! Det var skikkelig sommerlig og fint !