mandag 7. januar 2013

Buksa som bare skulle skifte glidelås..

Jeg har en tendens til å legge sømprosjekter til "lagring". De ligger der og venter på "sin tur", og mens de venter, stiger bunken gradvis. Det ser ikke pent ut, der de ligger og tar plass på vaskerommet, men tiltakslysten er ikke alltid tilstedeværende... Gardinene, der jeg kjøpte tekstilet for nå 3 år tilbake på stoff og stil salget, er nesten ferdige. Mangler bare rynkebåndet i grunn. Hullete bukser og søm-raknede gensere ligger også på vent. Og inne i mellom ligger utslitte jeans fra mamman og pappan i huset, som kan bli til spennende prosjekter for barna (jeg ELSKER jeansplagg!).
Nå kom det til den anledning at jeg hadde lørdagen alene (ja, sammen barna da!), og siden jeg mener 8 åringen mangler et kult jeansskjørt, måtte Ottobre magasiner fra biblioteket til pers. Fant et supert mønster, og dro fram passende jeansbukse til oppklipping.
Det var da jeg hadde klipt de fleste delene ut (kun baklommer og linning ble sprettet opp for originalbruk; ellers klipper jeg ut mønsterdeler!), at jeg innså at buksen jeg ødela egentlig var helt fin og ny, og kun hadde en ødelagt glidelås jeg trengte bytte.....

Nåja, gjort er gjort, og det ble jo et fint skjørt til slutt. Lykkelig over at sømveiledning for gylf/glidelås fulgte dette magasinet, for dét lærer jeg meg aldr. Og perfekt bra blir det heller aldri, men de fungerer som regel bra (har vanskelig for å få gylf-stykkene til å passe over hverandre etter fastsying av glidelås). Typisk av meg å sitte oppe til halv to på natta, fordi "man er så godt i gang, og bare har litt igjen", og tilslutt innser at det er best å ta det igjen neste dag. Feilene har en tendens til å oppstå når øyenene går i kryss og hjernen ikke tenker så klart lenger ;)

La mønsterdelene litt på skrå over original-buksebena, ettersom mønsterdelene var for brede til å dekkes uten å overgå originalsømmer. Da bruker vi heller originalsømmene som effekter i det ferdige produktet!

Både jeg og 8 åringen var fornøyd over resultatet og detaljene, og i dag har hun tuslet avgårde til skolen i "nytt" skjørt!

Tekstil: "gammel" jeansbukse, jente-strykeapplikasjon fra lokal syforhandler
Mønster: Ottobre magasin nr 4 2012, jeansskjørt

5 kommentarer:

hobbyvenn sa...

Å så tøfft skjørt. Det blir nok en flott jente i det skjørtet.
kjenner veldig godt til bunken på vaskerommet... Smart å angripe den etterhvert.

LivM sa...

Supert!

LilleLeo sa...

Det er så kjekt når ungene blir glad for noe man lager!

Ps: Kunne du ha skiftet navn på meg i lenken til bloggen min? Det er lenge siden jeg het LilleBo. ;)

الصفوة جروب sa...

شركة تنظيف كنب بالقطيف
شركة تنظيف مكيفات بالقطيف
شركة تنظيف مطابخ بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

الصفوة جروب sa...


شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف