mandag 5. april 2010

Jeans til Henrik!

I påsken ble det lite tid til søm ettersom vi dro til hytta i Hemsedal (har mang en gang irritert meg over at jeg aldri lærer meg å strikke, ettersom det er en mer mobil hobby...!). Jeg rakk akkurat å gjøre ferdig gardinlengdene til kjøkkenet mitt før påsken tok til (se forrige innlegg!), og i helgen har jeg akkurat fått gjort ferdig liftgardinen til siste vinduet over kjøkkenbenken. Det var da jeg sydde liftgardin at følelsen av "hater-gardin-søm" kom over meg igjen (slik jeg husket det fra forrige prosjekt å høsten!): det er så mange, kjedelige detaljer på slike lift-gardiner! Jeg er ikke 100% fornøyd med resultatet, men vet heller ikke hvordan jeg kunne fått det bedre (ettersom jeg har fulgt bruksanvisningen til punkt og prikke). Det jeg synes ikke er helt bra, er at alle foldene samler seg under enn felles "bulk", i stedet for at gardinen folder seg litt lagvis nedover. Er det noen som vet hvordan jeg kan sy det annerledes, for å få til dette?

Jeg har også hatt en jeansbukse liggende veldig lenge som en "UFO". Dels pga manglende tid, dels pga utfordringer spesielt i linningen. Jeg slet mye med å få til strikken som løper i bakre del av linningen, og måtte til slutt gi meg mht å følge bruksanvisningen i Ottobre magasinet. Etter minst 3 omganger med spretterten, ble det (med hjelp av venner fra syforumet) en egen løsning på strikkelinningen. Hadde også en liten prøvings av buksen da bare små detaljer igjensto, og måtte la meg skuffe litt igjen av buksemodellene til Ottobre. De blir så lave i livet!! Ikke heldig for en bleie-bak dét. Jeg får håpe at et belte vil holde buksa på plass. Ellers er det godt med plass for litt "gode" lår i denne buksa, noe som er vanskelig å finne i butikkene i dag. Håpløst å få jeans til barna mine for tiden!
Ellers var mottakeren meget fornøyd med "bossa mi", og var ikke vanskelig å be om å få prøve på. Traktor pynten på forsiden var nemlig veeeeldig gjev ;o)
Synes sømmene på baklommene og rundt de, er litt kule, og så la jeg til litt trykk og et strykemerke fra H&M som nok også faller godt i smak hos mottakeren!

Tekstil: gamle jeans fra pappan i huset!
Mønster: Ottobre magasin nr 3 2008, Black jeans


5 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Tøff olabukse!! :o)

LivM sa...

Skikkelig tøff bukse! Gardinene ser jo flotte ut de, og DU!!! Det er aldri for sent å lære seg å strikke eller hekle!!!!!!!

Muviduki sa...

o du verda! Det var eit sabla prosjekt. Kjempekul! Linning på dongri er litt styrete, men dette vart skikkelig bra!

hobbyvenn sa...

Kjempetøff bukse. Denne blir nok populær... Heldige gutt som har en så flink mamma. God helg.

Anonym sa...

Hei!
Kjøp en lift-gardin på Åhléns, der følger det med beskrivelse på hvordan man gjør det... ellers tror jeg det står bakerst i Stoff og Stil-katalogen!