lørdag 8. august 2009

Tunika "Birdie" til meg selv!


Ja, jeg lovte å vise til et større prosjekt i forrige innlegg, men må innrømme at det er et prosjekt som til stadighet tar søm-iveren fra meg. Derfor ligger det nå igjen (!) som et nesten-helt-ferdig-UFO prosjekt i skapet mitt.. I mellomtiden har jeg vært på Ikea og flottet meg med et stilig tekstil (det er jo så mye kult der, og ikke minst er prisene "kule"!). Jeg har stadig lyst å sy noe til meg selv, men mangler litt gutsen til det. Av erfaring tar disse prosjektene alt for lang tid, og jeg vil helst ha et produkt i løpet av maks to kvelder. Ikke er det mange andre blogg-venner som syr voksen klær heller, så jeg leter desperat etter noen å hente inspirasjon fra!!
Men denne tunikaen ble altså til på en liten kveld (HURRA!). Jeg hadde ikke noe ideelt mønster å ta utgangspunkt i, så jeg trålet meg gjennom gamel Alt om Håndarbeide magasiner ute i sola i formiddag. Der fant jeg til slutt en jerseygenser og en bluse som jeg kan ta igjen som utgangspunkt senere også (for dette gav mersmak!). Mønsteret jeg har brukt i dag, er egentlig ment til jersey med stretch, men jeg tok sjansen ettersom det er knappe-åpning i halsen.. Det bikk supert! Jeg er foreløpig avhengig av mønstere som utgangspunkt, ettersom skjæringer i feks hals og ermer er for skummelt uten veiledning.. Ved å forlenge dette mønsteret, hadde jeg altså en tunika! Jeg stasjet det hele opp med litt fine, diamant knapper i halsen, samt som pynt på ermene (se detaljbilder!). Har siden sist også stjelt en liten, kul idé med å sy knapper på navnelappen (her i nakken!). Den fikk jeg av "Gulltann og Pus", som riktignok også hadde plukket opp dette ett annet sted (se omtale i aktuell blogg).

Lover å ta bilde i morgen tidlig med denne på meg....nå føler jeg meg for ustelt til å avbildes (dessuten er det natta og dårlig lys ute!)! Edit: it's done!!


Tekstil:
bomull fra Ikea
Mønster: Jerseygenser fra AOH, nr 3 2006

13 kommentarer:

anna sa...

Supersnygg!!

ingunn sa...

Så fantastisk. Har lenge hatt lyst til å sy mer til meg selv, ikke bare barn. Synes det er så vanskelig å få fin fasong.

dillogdalla sa...

kjempe fin!!!!veldig gøy å sy til seg selv også,iallefall når den passer fint også!!!!

LivM sa...

Så flott den ble, og med så passende navn da!!

Kikki sa...

Så fin tunika! Jeg kunne ønske jeg kunne finne noe av din kreativitet når det gjelder sying. Har ny symaskin og masse stoff, men ingen inspirasjon ...

Janne sa...

Den var jo kjempefin Therese, og passet deg perfekt. Mønsteret er bare så DEG :)

Klem

lise sa...

Kjempetøff - du må definitivt fortsette å sy til deg selv!

Gulltann og Pus sa...

Kjempefin tunika!! Jeg tror du så i min blogg at jeg hadde lånt ideen med knapper på navnelappen fra fru Jansen;-)

Fit mum sa...

Takk, da har jeg endret innlegget, og lagt til referanse!! :)

Muviduki sa...

Den var skikkelig flott. Jeg skal jo sy brudekjole til meg selv til mars,, så da skal nok jeg få brynt meg litt også. Huff og huff, spennende prosjekt er det da.

Kort og Søm sa...

Så fin den ble!
Har sydd puter i samme stoff!
ha en fin søndag,
Fredrikke :o)

Cecilie sa...

Kjempeflott!!! Den passet jo perfekt. Veldig fin rynke-effekt ved knappene :)

Var tidligere flink til å sy til meg selv, men nå strekker liksom ikke tiden til. Dessuten synes jeg det er slitsomt å måtte ta vekk alt mellom hver gang jeg skal sy. (Har ikke eget sy-rom)

Du inspirerer!

Lykke sa...

Kjempe stilig! Denne kledde du!! :)