lørdag 25. juli 2009

Tunika-stor blir tunika-liten!

Jeg gjorde et lite impulskjøp i våres; en florlett og sommerlig tunika fra Vero Moda. Kjempe fornøyd. Helt til den revnet i ryggen. Ok - den var litt trang å ta på og av, men den satt greit når den først var på (slikt opplever jeg ofte, med litt bredere rygg enn "normalen"!). Men dette tekstilet fant seg altså ikke i å bli tvunget på...
Skaden var dog ikke større enn at den kunne brukes av en litt mindre kropp :)

Glemte å ta bilde av den før jeg klippet den opp, men den så faktisk rimelig lik ut, slik den nå er blitt!
Jeg har dog klippet opp hver del, men brukt sentrale deler om igjen. Feks er ermene fortsatt ermene, men noe innsydd og forkortet. Og utringningen foran er fortsatt der den var, men jeg har jo da forkortet lengden og sydd inn bredden. Jeg brukte faktisk mønsteret til dansetunikaen Helene fikk tidligere i år. Jeg ønsket å bruke nedre del av den opprinnelige tunikaen, der det er en blonde avslutning, samt noe variasjon i mønsteret. Derfor klippet jeg opp den opprinnelige lengden og spleiset sammen litt lenger nede.

Da jeg skulle prøve tunikaen undervegs, oppdaget jeg at halsåpningen ble for liten, så jeg måtte improvisere fram en åpne-lukke mekanisme. Jeg sydde derfor på en knapperad bak i nakken, slik jeg lærte meg i forrige prosjekt jeg lagde.
Helene var forøvrig begeistret for at denne nye tunikaen var så myk i tekstilet, så jeg håper den skal falle i god smak. Noen av plaggene jeg har laget tidligere har nemlig blitt mindre brukt enn ønskelig; enten pga litt for stramme eller for slakke strikker i ermer eller liv, gale farger (ALT SKAL JO VÆRE RÅÅÅÅSA!), eller rett og slett fordi hun nå har begynt å endevende skapet sitt og ha klesskifter opptil 3 ganger om dagen... Faktisk har den rosa hjertekjolen fra i fjor vært hennes favoritt...nesten litt for mye favoritt, for nå er den preget av mange vask og ikke helt perfekt i fassongen lenger (har jo vokst!).

4 kommentarer:

anna sa...

Fin! Kul att fina kläder kan göras om till de små om de inte passar en själv!!

LivM sa...

Så supert det var at hun kunne gjøre seg nytte av tunikaen din. Den rosa kjolen som hun liker så godt kan du jo sy igjen, i en større str.!

Gulltann og Pus sa...

Hei, og takk for kommentarer på bloggen min. Kjempefin blogg du har, og så mye fint du lager!!!

Kjole med elastisk liv er veldig enkelt! Jeg bruker rullesømmen på overlocken min på øverste og nederste kant, her fungerer det også fint å sy en vanlig kant med symaskinen. Deretter trer jeg den elastiske undertråden på spolen for hånd - ikke for stramt, men heller ikke for løst. Maks stinglengde og så flytter jeg nålen lengst mulig til venstre. Nå er det bare til å sy så mange rader i rettsøm i bredden av stoffet som du ønsker. Jeg har pleid å sy sammen kjolen til slutt. Det ser kanskje avansert ut, men dette er den enkleste kjolen jeg har sydd på lenge;-)

Lykke til!!

Aleisa sa...

Så läcker! underbar re-desing och nu har du mönster till flera tunika, eftersom du klippte sänder den andra, så allt är plus. fin blog du har, ska komma ofta nu och hälsa på. klem!